Microsoft Word basiscursus

compuniversity_cursus3_6x3

Hieronder staat de Word basiscursus zoals deze standaard verzorgd wordt. Na een uitvoerige intake wordt er een maatwerktraject opgezet.

De Word basiscursus is uitermate geschikt voor iedereen die sneller met Word wil werken. Veel praktische tips in dagelijks gebruik passeren de revue.
Ook voor elke gebruiker die voor het eerst kennis wil maken met het pakket Word 2010 . De training is uitermate geschikt voor de gebruiker die binnen een organisatie enkel gebruik zal maken van de aanwezige standaard sjablonen.

Cursus Word

Elke gebruiker die voor het eerst kennis wil maken met het pakket Word. De training is uitermate geschikt voor de gebruiker die binnen een organisatie enkel gebruik zal maken van de aanwezige standaard sjablonen.

Basiskennis van Windows.

3 dagdelen van 3 uur.

Algemene informatie:

Na afloop van de cursus is de cursist in staat de volgende handelingen (met of zonder naslagwerk) uit te voeren:

• Kennismaking (starten en afsluiten van Word, schermopbouw, de Office Assistent, help gebruiken, bestanden herstellen)
  • Maken van nieuwe teksten (teksten en speciale tekens invoeren, verbeteren van, bewerken van een document, bewaren, nieuw document beginnen)
  • Bestaande tekst wijzigen (openen van een document, verplaatsing invoegpositie, meerdere pagina’s in een document, tekst invoegen, wijzigingen ongedaan maken, document bewaren)
  • Werken met selecties
  • Documentweergave (verschillende soorten weergaven, liniaal en werkbalken tonen, Office 2010 werkbalken en menu’s aanpassen, werken met documentvensters)
  •  Inleiding (opmaakniveaus, opmaakprofielen)
  • Opmaken van tekens (vet, cursief, onderstreept, lettertype en ‐grootte instellen, overige opmaakkenmerken, tekenopmaak kopiëren, teken-opmaakprofiel)
  • Opmaken van alinea’s (uitlijnen, inspringen, regel‐ en alinea afstand, genummerde of puntenlijsten creëren, kaders, tab instellingen, alinea‐opmaak kopiëren en verwijderen, alinea-opmaakprofiel.
  • Documenten opmaken (marges, formaat en oriëntatie instellen, verticaal uitlijnen, kop‐ en voetteksten, paginanummering, secties)
  • Afdrukken (afdrukvoorbeeld, afdrukopties, voorbedrukt papier gebruiken)
  • Spelling en grammaticacontrole (automatische spellingcontrole, taal instellen, synoniemen, autocorrectie –gebruiken en aanpassen)
  • Zoeken en/of vervangen van opmaak en speciale tekens in een document.
  • Afbreken (automatisch laten afbreken, vast en tijdelijk afbreekstreepje)
  • Datum, tijd en andere codes (systeemdatum en –tijd en andere codes invoegen, codes bijwerken)
  • Documenten beheren (in verschillende dialoogvensters, specifieke opties)
  • Kolommen (maken, wijzigen, gelijkmatig verdelen)
  • Tabellen: maken, bewerken (cursorbeweging binnen tabellen; tabelelementen kiezen en bewerken), opmaken en wijzigen van tabellen (randen en arcering; verticaal uitlijnen), complexe tabellen, grootte en positie van tabel, rekenen in tabellen, sorteren in tabellen, tabellen splitsen en nesten, tekst omzetten naar tabellen
  • Objecten en figuren (invoegen van bestaande figuren en objecten, invoegen van nieuwe figuren en objecten, bewerken, formaat, wijzigen, bijsnijden)
  • Positioneren van tekst, figuren en objecten (verplaatsen, tekst om objecten plaatsen, verwijderen)

Heeft u interesse in deze cursus? Gebruik ons contactformulier.

Of bel 06 – 20 36 55 73 of mail info@compuniversity.nl

Deze cursus is ook als maatwerkcursus beschikbaar. Heeft u specifieke wensen aan opleiding, tijdsduur of locatie? Neem dan contact met ons op voor een maatwerk oplossing.