Maak uw Adressenlijst in Excel in Google maps zichtbaar

Excel in Google maps

Hoe mooi is het om in een adressenlijst ook direct een eenvoudige en doeltreffende link naar van Excel naar Google maps te maken?

Iedereen heeft wel een adressenlijst in Excel en als je wilt weten waar de relatie gevestigd is en/of een routebeschrijving ernaar toe wilt dan typen we vaak de twee adressen over in Google maps. Excel heeft een gemakkelijke formule die je kunt gebruiken zodat het overtypen van het adres verleden tijd is. Hiervoor gebruiken we de functie Hyperlink! Excel in Google maps!

Cursus Excel

Excel in Google maps

De hyperlink “kaart” opent het welbekende Google maps scherm en je ziet direct waar het is.

Formule voor kaar wordt dus:
=HYPERLINK(“http://www.google.nl/maps/place/”&D2&”+”&C2&”+”&B2;”Kaart”)

kaart

De formule voor Route:
=HYPERLINK(“http://www.google.nl/maps/dir/”&$D$2&”+”&$C$2&”+”&$B$2&”/”&D3&”+”&C3&”+”&B3,”route”)

route

Additionele tip:

Om de formule in cel E2 in alle rijen te krijgen op je adressenlijst kun je natuurlijk kopiëren, naar beneden scrollen totdat je bij het eind bent en dan plakken maar Excel heeft ook daarvoor een handigheid; het doorvoeren van formules. Ga met je muisaanwijzer naar de rechteronderkant van de cel waarvan je de formule wilt doorvoeren naar de rest van de rijen in de lijst.

doorvoeren

Als de muisaanwijzer op de juiste positie staat dan veranderd de muisaanwijzer van een Wit groot kruis naar een klein Zwart kruis en dan met een dubbelklik voert Excel de formule door net zolang als de lijst is. (Vulgreep, ook wel slepen genoemd)

Wilt u meer leren van Excel???

Volg onze Excelcursussen!!

Excel cursus